Profil

ELA Container - Om ELA Container
Om ELA Container

Virksomhedens historie og fremtid

Details
Firmanavn

ELA Container GmbH

Grundlagt

1972

Hovedsæde

Haren (Ems), Niedersachsen, Tyskland

Antal medarbejdere

1400

Antal lejemoduler

60000

read more

ELA Container er specialister i udlejning og salg af modulære rumløsninger i alle størrelser. Modulerne kan indrettes efter kundens ønsker og behov. ELA Container har 60.000 moduler, 1.400 medarbejdere og 21 afdelinger i hele verden og er førende inden for fleksible rumløsninger af høj kvalitet, fremstillet i Tyskland. ELA Container fungerer som samarbejdspartner for en lang række brancher, lige fra bygge/anlæg til detailhandlen og hotel- og restaurationsbranchen. ELA Container står for kvalitet, innovation og passion og erobrer hele tiden nye markeder og brancher. Stadig flere virksomheder nyder dermed godt af effektiviteten og fleksibiliteten ved at leje mobile rumløsninger fra ELA.

En familievirksomhed i anden generation

 

Idéen til ELAs smarte rumløsninger opstod i 1972, hvor Bernhard Albers og hans hustru Elisabeth Albers grundlagde virksomheden ELA-Gesellschaft für Handel und Vermittlung GmbH & Co. KG. Parret identificerede hurtigt den voksende efterspørgsel efter fleksible rumløsninger og udviklede mobile moduler, der kunne skræddersys, så de opfyldte kundernes individuelle specifikationer. Som anden generation i familien overtog de tre søskende Tim Albers, Liesel Albers-Bentlage og Günter Albers ledelsen af ELA Container GmbH i 1980’erne. Efter at Tim Albers i 2023 gik på pension, har virksomheden været ledet af Liesel Albers-Bentlage og Günter Albers i fællesskab. Med personligt engagement, teknisk snilde og en skarp fornemmelse for den økonomiske udvikling holder søskendeparret virksomheden på en konsekvent kurs mod fremtiden.

0.65rem; }

Headshot
Liesel Albers-Bentlage
Liesel Albers-Bentlage
Administrerende direktør
Günter Albers
Günter Albers
Administrerende direktør

Kurs mod succes

Lige siden virksomheden blev grundlagt, har ELA Containers aktiviteter været koncentreret i byen Haren i den tyske delstat Niedersachsen. Gennem årene har ELA Container støt udvidet sit distributionsnetværk fra Emsland-distriktet.  Foruden hovedkvarteret i Haren har ELA Container afdelinger i Groß Ippener nær Bremen, Frankenberg i delstaten Sachsen, Billigheim i Baden-Württemberg og Moosburg nær München. Desuden har virksomheden datterselskaber i udlandet, eksempelvis i Holland, Belgien, Polen,  Litauen og Rusland.

Skibscontainere til byggepladser

Grundlægger Bernhard Albers og hans hustru fik i 1972 den idé at renovere udtjente skibscontainere, så de kunne anvendes som lager- eller teknikrum på byggepladser. Albers fjernede rust og rettede buler ud på skibscontainerne. Bagefter blev de behandlet med en stålbeskyttelsesgrunder – og dermed var den første ELA-rumløsning født.

ELA Container - skibscontainere til byggepladser

Begejstring i byggebranchen

ELAs byggepladsmoduler gik som varmt brød. Hurtigt blev trækasser og skurvogne på byggepladserne erstattet af robuste og aflåselige ELA-opbevaringsmoduler. Bygherrerne var imponerede: Endelig var materialerne i sikkerhed for tyve.

ELA Container - byggebranchen er begejstret

Den første udlejningscentral så dagens lys i Haren

ELA Containers blev snart en blomstrede forretning: For at kunne følge med efterspørgslen købte Bernhard Albers i 1977 en byggegrund i industriområdet Mühlenberg og byggede en kontorbygning samt en hal på 600 kvadratmeter. Derefter indkøbte han virksomhedens første lastbiler.

ELA Container - den første udlejningscentral

Fra opbevaringscontainere til beboelsesmoduler

ELA Container så et større potentiale på byggepladserne, hvor der også var behov for beboelse til håndværkerne. Derfor udviklede Bernhard Albers den første ELA rumløsning med isolerede vægge, gulvbelægning, elinstallation, varme og et lille vindue.

ELA Container - fra opbevaringsrum til beboelse

De første specialmoduler

Med en robust stålrammekonstruktion og vægge af pressede, hårde træpaneler konstruerede ELA de første kontor-, beboelses- og sanitetsmoduler. Man begyndte også at fremstille specialmoduler til forlystelser, snackbarer og portvagter.

ELA Container - første specialmodul

Leje i stedet for køb

I slutningen af 1970’erne blev ELAs modulløsninger hovedsagelig fremstillet efter individuelle kundespecifikationer med salg for øje. Men efterspørgslen efter lejede moduler steg. Forretningen gik så godt, at Albers besluttede sig for at udvikle ”high-performance”-moduler i stedet for at anvende skibscontainere. Denne produktudvikling er siden blevet grundlaget for alle ELAs modulære rumløsninger.

ELA Container - udlejning i stedet for salg

En ny generation træder til

Da anden generation trådte ind i familievirksomheden var tiden inde til at implementere en ny ekspansionsstrategi. Med en god portion mod, ekspertise og kundefokus lykkedes det Albers-parrets børn at forvandle den lille håndværkervirksomhed til en succesfuld og servicemindet industrivirksomhed. I 2022 kunne ELA Container fejre 50-års jubilæum.

ELA Container - anden generation overtager roret

Kurs mod vækst

Virksomhedens nyere historie er domineret af udvidelser, nye afdelinger, innovativ produktudvikling, nyt tilbehør og stadig flere nye anvendelsesmuligheder for ELAs "high-performance"-moduler. I dag findes ELAs rumløsninger i næsten alle brancher. Og ELA er godt forberedt på fremtiden med fokus på kvalitet, service og ekspertise.

ELA Container - på vækstkurs
Hotline
Specialist consultant on site